Roka Pagrabs

Queen – The Works

Queen vien vairs nepieļāva tādas kļūdas kā “Hot Space”, tomēr savu 70. gadu rokrakstu pa īstam vairs neatguva. Laiks apskatīt viņu 1984. gada darbu “The Works”.

Pirmā dziesma ir “Radio Ga Ga”. Lai arī tā ir ĻOTI sintezēta un elektronizēta, himniskais piedziedājums tomēr ir lielisks. “Tear It Up” ir ātra un enerģiska un man tā iepatikās jau ar pašu pirmo noklausīšanās reizi. Seko operiskā “It’s a Hard Life”, kas ir klasiska Merkūrija dziesma, zinot viņa mīlestību pret operu. “Man on the Prowl” ir ļoti līdzīga grupas 80. gadu sākuma hītam “Crazy Little Thing Called Love” – rokabīls ar diezgan līdzīgu melodiju, turklāt arī šeit Merkūrijs spēlē ģitāru. “Machines” drīzāk būtu Kraftwerk nevis Queen dziesma. Dažreiz gan tās ritms iziet no sintezatoru dominances un ieskanas ģitāras. “I Want to Break Free”, protams, izceļas ar savu video. Citādi dziesma nekas ļoti labs nav, tomēr tā ir viena no zināmākajām Queen repertuārā. “Keep Passing the Open Windows” ir viegla rokdziesma, kas ir samērā enerģiska, tomēr daudz par garu un beigās tā apnīk. “Hammer to Fall” gan ir ļoti laba – kārtīgs hārdroka gabals ar smagu rifu. Var teikt, labākā albuma dziesma. Ierakstu noslēdz akustiskā balāde “Is This the World We Created…?”

Divas dziesmas ļoti labas, trīs-četras labas, pārējās arī par sliktām nenosauksi. Tomēr padaudz elektronikas, kas nepriecē.

Vērtējums: 6.5

2 maija, 2009 - Posted by | 1984, Queen

Vēl nav komentāru.

Komentēt